Projektjeink
 

Innovatív holografikus gyengeáramú- és épületgépészeti infrastruktúra vizualizációs IOT felügyeleti rendszer fejlesztése és alapjainak kutatása.


A kedvezményezett neve: PANNONCOM-KÁBEL Kft.

A projekt címe: Innovatív holografikus gyengeáramú- és épületgépészeti infrastruktúra vizualizációs IOT felügyeleti rendszer fejlesztése és alapjainak kutatása

A szerződött támogatás összege: 107 838 222 HUF

A támogatás mértéke (%-ban): 57.18%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 06. 30

Projekt azonosító száma: KFI_16-1-2017-0097

A projekt tartalmának bemutatása:


A modern "ipar 4.0" megoldásként, a projekt innovációs eredménye egy beltéri gépészeti holografikus infrastruktúra-vizualizációs IoT felügyeleti rendszer, mely láthatóvá, fenntarthatóvá és kiszámíthatóvá teszi a bonyolult beltéri tervezési, épület karbantartási folyamatokat (pl: fali elektromos vezetékek jelforrások). A megvalósítás során elkészülnek a napi munkavégzést ipari körülmények között lehetővé tevő, augmented reality típusú headset eszközök "hardened" változatai és a megoldás-specifikus komplex holografikus rendszer - beleértve annak adminisztrációs felületét. A fejlesztés során több lépcsőben kutatást végzünk a szükséges letapogatási és holografikus eljárásokon, melyekkel a kísérleti rendszer lehetővé teszi különböző épületgépészeti és gyengeáramú elemek falakon, illetve ál- és almennyezeten keresztül történő láttatását a kibontási, szerelési műveletekhez. Ezt az információt az adminisztratív szerepkörben dolgozó felhasználó természetes kéz/hang gesztusok segítségével rögzítheti környezetfüggően mentésre kerülő hologramok segítségével, illetve CAD rendszer-illesztéssel. Ezeken felül a headset eszközt viselő személy szintén egyedülálló módon új holografikus 3D elemekkel és képekkel dolgozó (távoli) segítségnyújtással, beltéri intelligens riasztási navigációval támogatva végezheti munkáját. A falak és padlózat automatikus felmérése az épületben való bejárással történik. Lehetővé tesszük a beépítendő zajforrások előzetes tesztelését, térbeli hangok segítségével történő valós hatású szimulációját. A későbbi karbantartásoknál az egyes szenzorokkal ellátott intelligens elemek adatvizualizációja gesztusokkal történő vezérlése is megvalósítható. Teljes mértékben intelligens digitalizáció történik az beltéri gépészeti területen. A rendszer támogatni fogja a jelzömarkeres és a markerektöl mentes működést. A kidolgozott eredmény ergonómiai szempontok szerint megfelelő, a kezeket és látóteret szabadon hagyó megoldás, mely a 3D szkennelő LIDAR eszközöket is kivált.

 

Legyen Ön sikeres a távközlésben!

Kérjen ajánlatot a PannonCom-Kábel Kft.-től hálózat tervezésre, kivitelezésre!