Pegazus díj átadás

Pegazus díj átadás

2008 májusában díjazták Magyarország legjobb középvállalatait az Enterprise Investors, Közép és Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati és magántőke befektető cége, a KPMG, az ország vezető könyvvizsgáló és tanácsadó cége, a D&B, a világ vezető üzleti információ szolgáltatója, valamint a Portfolio.hu által alapított Pegazus-díjjal. A közép-magyarországi régi első helyezettjét, a PannonCom-Kábel Kft-t Rentkó András, a társaság ügyvezető igazgatója mutatja be.

Portfolio.hu: Milyen tevékenységet végez a társaság?

Rentkó András: Cégünk egyrészt igen széles termékskálát magába foglaló nagykereskedelmi tevékenységet folytat, gyengeáramú – kábeltévé, informatikai, biztonságtechnikai, távközlési – hálózatok építési anyagait, valamint kapcsolódó szerelési eszközöket (pl. szerszámok, mérőműszerek) forgalmazunk. Ellátjuk számos külföldi beszállítónk magyarországi képviseletét, és termékeink használatához tanácsadást is nyújtunk. Másrészt párhuzamos üzletágként vállaljuk a már említett gyengeáramú hálózatok megépítését és karbantartását is.

p.: Hogyan növekedett, épült fel a cég?

R.A.: 2003-as alapításakor a PannonCom-Kábel Kft. egyszemélyes vállalkozásként indult, partnereink és beszállítóink számának fokozatos növekedése azonban szükségessé tette a bővítést. Kialakításra kerültek különböző szakágak, megalapoztuk a fokozódó megrendelői igényeket kielégítő raktárkészletünket, illetve felállítottuk saját kivitelezői részlegünket.

A fejlesztéseknek köszönhetően megnyertünk több nagy – távközlési szolgáltató által kiírt – tendert, és részt vettünk a GVOP-s pályázatok keretein belül megvalósított kistérségi beruházásokban. Ezen tenderek és pályázatok nagy mértékben hozzájárultak az egyre nagyobb körben történő elismeréshez, piaci megerősödéshez, így, mint a cég életének következő mérföldköve, az idei évben elkezdhettük saját logisztikai központunk megvalósítását az épülő MO autóút mellett.

p.: Milyen sajátosságok járultak hozzá a társaság sikereihez?

Az elért eredményeket elsősorban az iparág (sikeres) űzéséhez elengedhetetlen legmagasabb szakmai tudással rendelkező apparátusban és a kellőképpen átgondolt pénzügyi döntésekben látom. Szintén kulcsfontosságú szerep jutott a stabil beszállító háttérnek is, ezért a stabilitást – külföldi és belföldi beszállítóink tekintetében egyaránt – a pontos, késedelem nélküli számlakiegyenlítésekkel igyekszünk megőrizni. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni az állandóan változó piaci igényeket szem előtt tartó fejlesztéseket és a legújabb technológiák alkalmazását lehetővé tevő képzések szerepét.